یک دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یزد و فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با اشاره به سوء تغذیه به عنوان مهمترین عامل تاثیرگذار بر سیستم ایمنی افراد بدن، گفت: در حقیقت سوء تغذیه بر تمام عوامل موثر بر سیستم ایمنی بدن، پیشی گرفته است .
دکتر «محمدحسن بمانیان» با اشاره به نقش سیستم ایمنی در مقابله با بیماریها و جلوگیری از انواع سرطانها، اظهار کرد: سیستم ایمنی متشکل از اجزایی است که به صورت هماهنگ فعالیت میکنند .
به گزارش نامه نیوز وی بروز عفونتهای مکرر را ناشی از عدم عملکرد صحیح سیستم ایمنی دانست و افزود: عفونتهای مکرر به ویژه در ریه، سینوسها و نیز اسهالهای مکرر، نشاندهنده نقص عملکرد صحیح سیستم ایمنی است .
این دانشیار علوم پزشکی در مورد بیماریهای متناسب با ضعف سیستم ایمنی، تصریح کرد: اگزما و عفونتهای پوستی، بیماریهای انگلی، عفونتهای میکروبی و قارچی از بیماریهای مرتبط با ضعف سیستم ایمنی است .
وی ادامه داد: عفونتهای مغز و مننژ، عفونتهای خونی یا به اصطلاح پزشکی سپسیس، عفونت بافتهای متراکم مثل استخوان و مفاصل با عوامل بیماریزا یا انواع بیماریها از انواع عفونتهای شدیدی هستند که در صورت تضعیف سیستم ایمنی بروز پیدا میکند .
بمانیان در بخش دیگری با اشاره به اهمیت نقش سیستم ایمنی در مقابله با سرطانی شدن سلولها، بیان کرد: دفاع بیش از حد سیستم ایمنی در مقابل سلولهای بدن به ایجاد بیماریهای خود ایمنی منجر میشود به طوری که عملکرد این سیستم نامتعادل شده است .
وی در رابطه با نحوه بروز خود ایمنی در بدن، اظهار کرد: تغذیه به ویژه غذاهای پرکالری، علائم محیطی، گردههای گیاهی و هر آنچه بر سیستم ایمنی تاثیرگذار باشد باعث تشدید علائم آلرژی و خود ایمنی میشود .
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی با اشاره به برخی از علائم تاثیرگذار دیگری چون استرس و فشارهای روحی و روانی بر سیستم ایمنی، اظهار کرد: این عوامل بسیار بر ضعف و نقص عملکرد سیستم ایمنی در بدن تاثیرگذار هستند.
وی بیماریهای ویروسی به ویژه ویروس ایدز را نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر سسیستم ایمنی دانست و افزود: تاثیر انواع ویروسها به ویژه ویروس ایدز بر سیستم ایمنی به طوری است که میتواند عملکرد این سیستم را مختل کند.
بمانیان با اشاره به انواع داروهای کاهنده، بیان کرد: داروهای مقابله با خود ایمنی، داروهای حاوی کورتون، استرول، دخانیات، مشروبات الکلی و برخی عوامل مانند گازهای سمی و آلاینده هایی چون دی اکسید کربن، اکسید سولفور و ذرات فلزات سنگین بر سیستم دفاعی بدن اثر سوء دارند .
وی شایعترین علت بیماریهای نقص سیستم ایمنی را سوء تغذیه دانست و گفت: اختلالهای رشد، گوارش، خودایمنی، تومورهای مغزی و انواع سرطانها، نقص ثانویه سیستم ایمنی محسوب میشوند در حالی که در دنیای در حال توسعه، تغذیه اصلیترین و شایعترین عامل موثر بر نقص سیستم ایمنی است .
این فوق تخصص آلرژی ادامه داد: متاسفانه غذاهای ارزشمند از برنامه غذایی اکثر مردم حذف شدهاند اما غذاهای بیارزشی مانند فستفودها، غذاهایی با فقر انواع ویتامینها و عناصر مهم بدن جایگزین آنها شدهاند .
بمانیان با اشاره به این که هیچ مکملی نمیتواند سیستم ایمنی را تقویت کند، گفت: هنوز تاثیر مکمل یا دارویی که به تقویت سیستم ایمنی منجر شود، مشاهده نشده است چرا که یک عامل نمیتواند سیستم ایمنی را تقویت کند .
وی شیوه زندگی را نیز پس از تغذیه سالم از دیگر عوامل پیشگیری از ضعف و نقص سیستم ایمنی دانست و افزود: تغذیهای شامل سبزیجات، میوهجات و محیطی به دور از هر آلاینده نوری، صوتی و امواج موثرترین راه در مقابله با ضعف سیستم دفاعی بدن است .
این فوق تخصص با اشاره به افراد مستعد در نقص ایمنی، اظهار کرد: افراد مستعد بیماری نقص مادرزادی سیستم ایمنی بسیار نادر هستند و بیشتر از ازدواجهای فامیلی به وجود میآیند در عین حال سوء تغذیه بر تمام عوامل موثر بر این نقص پیشی گرفته است.
منبع : namehnews.ir