آیا میدانید که در چه زمینهای استعداد دارید؟
به چه کسی میشود گفت بااستعداد ؟ اصلاً منظور از استعداد چیست ؟
شاید هر روز دارید از این واژه استفاده می کیند. در گفتگوهای خود این کلمه را به کار میبرید یا حتی در مورد خود استعداد بحث میکنید. که استعداد چیست . اما متأسفانه خیلیها در ک درستی از مفهوم استعداد ندارند. خیلیها کلمه استعداد را مترادف باهوش ، مترادف با خلاقیت ، بامهارت ، علاقه ، دانش و توانمندی میدانند. یا به کسی که در مدرسه یا دانشگاه نمرههای خوبی میگیرد میگویند بااستعداد و به کسی که درسش خوب نیست یا علاقهای به درس خواندن ندارد می گن آن فرد اصلاً بااستعداد نیست.
درحالیکه همه این حرفهایی که در موردش صحبت میکنند اشتباهه. خیلیها در یک زمینه توهم استعداد دارند. خیلیها در یک زمینه استعداد دارند اما قبولش نمیکنند. خیلیها هم نمیدانند در چه زمینهای استعداد دارند. و یا این استعدادی که دارند به چه دردشان میخورد.
یک بخش کوتاهی از فیلم عطسه را ببینیم بعد من به زبان خیلی ساده مفهوم استعداد رو به شما توضیح میدهم.
حالا ببینیم که منظور از استعداد چیست ؟
چطور بفهمیم که در یک زمینه استعداد داریم یا نه. تعاریف مختلفی برای استعداد گفتهشده اما به زبان خیلی سادهتر ، استعداد میزان نسبی پیشرفت فرد در یک حوزه یا فعالیت خاص هست.
یعنی مثلاً اگر 3 نفر در یک شرایط و موقعیت یکسانی برای یادگیری مهارتی مثل نواختن پیانو قرار بگیرند، میزان کسب آن مهارت در بین این 3 نفر متفاوت خواهد بود. مثلاً نفر اول خیلی سریع و به راحتی می تونه اون مهارت را یاد بکیره. اما نفر دوم و سوم حتی اگر 2 برابر زمانی که نفر اول برای یادگیری پیانو صرف کرده بود، وقت بزارند هم نمیتوانند مثل نفر اول پیانو بزنند. در این حالت میگیم که نفر اول در نواختن پیانو استعداد دارد خیلی راحت میتواند در اون زمینه بدرخشد و با بکار گیری استعدادش موفق شود.
حتما بخوانید چگونه ماموریت زندگیمان را پیدا کنیم؟
اما این به این معنی نیست که اون 2 نفر بعدی استعداد ندارند. آنها هم استعداد دارند اما استعدادشون در نواختن پیانو نیست. با این خال این دو نفر هم میتوانند در زمینه نواختن پیانو به موفقیت برسند. اما باید چندین برابر نفر اولی تلاش کنند و وقت بگذارند . درحالیکه که نفر اول با تلاش کمتر نتیجه بهتری از ان دو نفر میتواند بگیرد.
باهم یک کلیپ کوتاهی ببینینم و برگردیم
همان طور که دیدید آن پسر 4 – 5 ساله استعداد خاصی در نواختن پیانو داشت و با تمرین و آموزش آن استعدادش را تبدیل به توانمندی کرده و توانسته سریع تر از خیلیهای دیکه به خود شکوفایی برسه.
استعداد و هوش
قبلاً میگفتند هرکس که iq یا بهره هوشی بالایی داشته باشه در آینده هم میتوانید موفق شود و با تست iq میگفتند که یک فرد با استعداد هست یا نه و تست iq را به عنوان تست استعداد یابی و عامل موفقیت به کار میبردند. درحالیکه آی کی یو بالا فقط 3 درصد در موفقیت افراد نقش دارد پس کسی که بهره هوشی بالایی دارد لزوما نمیتواند یک پزشک موفق ، یک مهندس موفق یا یک بازیگر موفق شود. عوامل مختلفی در موفقیت افراد نقش دارند و یکی از کاتالیزورهای موفقیت ، شناسایی استعداد های و پرورش آنهاست. و دو تا فرد با بهره هوشی یکسان استعداد های متفاوتی در زمینههای مختلف دارند.
هوش های چندگانه
اینجا باید بابه این نکته مهم هم اشاره کنم که ما فقط یک نوع هوش نداریم بلکه طبق نظریه هوشهای چندگانه آقای هاوارد گاردنر ما هشت نوع هوش داریم .
حتما بخوانید چطور یک کارآفرین دانا باشیم
الان فقط اسمها شو میگم بدا مفصل در موردش صحبت میکنم. هوش تصویری – فضایی . هوش کلامی – زبانی. خوش منطقی – ریاضی . هوش اندامی – جنبشی . هوش موسیقیایی . هوش میان فردی . هوش درون فردی . و هوش طبیعتگرا.
که استعداد های ما هم در یکی یا چند تا از این هوش های چندگانه است. مثلاً کودکی رو که مشاهده کردید استعدادش در هوش موسیقیایی بود.
یک سؤال دیگه هم این جا مطرح می شه …
آیا همه استعداد دارند؟
جوابش صد درصد مثبت هست هر کدام از ما دارای یک یا چند استعداد در درون خود هستیم. اما این که آنها را کشف نکردیم دلیل بر این نیست که ما استعداد نداریم. و مسئله مهم هم این جاست که افراد نمیتوانند استعداد های خودشان را تشخیص دهند. تا با بهرهگیری از استعدادشان سریعتر پلههای موفقیت را طی کنند. شما اگر استعداد های خودتان را پیدا نکنید و ازش استفاده نکنید ، فرصتهای خیلی مهم و بزرگی رو از دست میدهید و اگر استعدادتان را بشناسید و در مسیر آن حرکت کنید. سریعتر و راحت تر میتوانید به موفقیت مالی هم برسید. پس حتما زمانی رو برای کشف استعدادها و توانمندی های خود در نظر بگیرید. به زودی یک محصول جامع و کاربردی در این زمینه تولید خواهم کرد تا به شما کمک کنم که بتوانید استعداد های خودتان را کشف کنید و ان را پرورش بدید و حتی ازش کسب درآمد کنید. حتماً موضوع استعداد رو جدی بگیرید و قدر سرمایهها و گنجهای درونی خودتان را بدانید
منبع : http://iqeq.ir